søndag den 5. maj 2013

Intet mindre end fantastisk

...sådan var gårsdagens kursus med Karen Ekmann, som blev holdt i Vitus Bering Quilters.
Emnet for kurset var små rester, "De bette skie´ stykker" .... jeg var desværre ikke med på udflugten til Karen for nogle år siden, men ideen til kurset i foreningen opstod efter denne tur.
Jeg forstår så godt de der foreslog kurset, det er spændende at høre Karen fortælle og jeg var glad for at vi efter noget fortælling kom til maskinerne og fik lært en masse nyt om at bruge rester, også dem jeg frem til nu har sendt videre til andre.
Vi syede trekanter på fundament, syede firkanter sammen efter at have lavet pulespil ud fra teknikken, mørkere end/ lysere end.....det var lære rigt at se hvordan Karen ved lige at bytte lidt rundt på nogle stoffer fik et andet udtryk frem. En blok med møller blev det også til og så kom for mig, det der viste sig at blive dagens højdepunkt....
Regnemaskine strimmel, det er ganske enkelt genialt, sjovt, underholdende og lige til at blive høj af....så helt oppe over skyerne sluttede jeg kurset med dette resultat:
Jeg var ret træt da jeg kom hjem, ikke bare fordi jeg havde lært en masse nyt, men også fordi Karen har så vidunderlig en dialekt, at jeg virkelig skulle høre efter for at følge med og forstå hvad hun sagde. Det alene er jo en dejlig oplevelse i så lille et land som Danmark.

Efter noget aftensmad, lidt fjernsyn og håndsøm var jeg dog ved at være klar igen.......fandt en avis og fik lavet strimler....og så var jeg i gang igen....jeg er jo ikke en natteravn så når den bliver mere end 00.00 kalder sengen....og jeg var ikke færdig :o((.....men ingen natteravn gør ofte morgen menneske.....og det er jeg som regl, så inden den var 6.00 kaldte både maskine, stof og avis strimler så højt at jeg måtte ud af fjerene.....det har været en fantastisk morgen hvor jeg igen kom helt op i skyerne, og uden tvivl i det flow, som gør at jeg taber alt tidsfornemmelse....det er så dejligt, og se lige hvad det blev til:

Nu er der ikke mange rester i posen.....jeg må sy noget mere så jeg kan få lavet flere rester og komme videre med dette nye projekt.
Tak til Karen og alle der var med på kurset, for denne fantastiske dag.

7 kommentarer:

 1. Ja, Karen er en af jordens skønne kvinder, der spreder glæde og inspiration.
  syhilsner Esther

  SvarSlet
 2. Undskyld, men hvad mener du med trekanter på fundament?? - super flot det du har fået syet.
  vh
  Lisbet

  SvarSlet
 3. Hold da op. Det lyder vildt. Jeg har også oplevet hende. Det er fantastisk.

  SvarSlet
 4. Ja det må have været et dejligt kursus. Har kørt Karens foredrag og har også været på kursus hos hende, hun er alle tiders. Spændt på regnestrimlerne. Jeg har også forsøgt mig, men det rakte kun til en syboks.

  SvarSlet
 5. Hold da op der er da rigtig kommet gang i resterne, det ser godt ud.
  Hanne

  SvarSlet
 6. Spændende alt det, du har fået ud af dagen med Karen. Jeg kender hende - en skøn quinde! Har hørt hende flere gange og været på kursus hos hende. Det giver en lyst til at sy i døgndrift. Kan godt forstå, at du stod tidligt op. Jeg holder også så meget af hendes dialekt. Vi boede jo på Mors i 2 år, da jeg lige var blevet lærer - der gik noget tid, inden jeg forstod, hvad børnene i skolen sagde!!

  SvarSlet

Tak fordi du har lyst til at kommentere mit indlæg, det er rart at læse dem.